AHK-ov novogodišnji prijem 2017.

Na novogodišnjem prijemu održanom 31. siječnja u zagrebačkom hotelu Westin Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je uz prisustvo više od 150 svojih članova i gostiju po četvrti put dodijelila nagradu za najbolju inovaciju.

AHK-ova inovacijska nagrada za 2016. godinu pripala je tvrtki Allianz Zagreb d. d. za projekt „Budi dio koji nedostaje“. Riječ je o nizu aktivnosti koje je Allianz potaknuo ususret prošlogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Riju s ciljem smanjivanja razlika u odnosu prema sportašicama i sportašima s invaliditetom i onima bez invaliditeta. Isto tako, Komora je drugu godinu zaredom nagradila najbolji start-up u Hrvatskoj – nagrada je pripala timu eDRUID za digitalni detektor droga u izdahnutom zraku „Breetox“.

Prijem i dodjela ovih nagrada ujedno su označili uvod u godišnju temu Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore pod nazivom „Start-upovi i inovacije“, koju su u svome zajedničkom pozdravnom govoru predstavili predsjednik uprave AHK-a Nicolas Baron Adamovich te direktor AHK-a Gunther Neubert. Adamovich i Neubert također su istaknuli kako su prošlogodišnji pozitivni gospodarski pokazatelji u Republici Hrvatskoj razlog za optimističniji pogled u budućnost, a izrazili su i nadu da će porezna reforma nove hrvatske vlade doprinijeti poboljšanju poslovne klime te time i unaprjeđenju njemačko-hrvatskih gospodarskih odnosa.

Pogledajte galeriju.

 

 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search