Braille Riddles je dobitnik naše Inovacijske nagrade za “start-upove”!

 In Business

Inovacijska nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolji “start-up” u 2017. godini pripala je riječkom timu Braille Riddles. Njegove inovativne slagalice za slijepu i slabovidnu djecu najviše su se dojmile četveročlanom stručnom žiriju.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je 13. prosinca 2017. dodijelila svoju treću Inovacijsku nagradu za najbolji hrvatski start-up. Dodjelu u zagrebačkome hotelu Westin otvorio je predsjednik Komore Nicolas Baron Adamovich koji je u svom govoru podsjetio kako je Komora svoj rad ove godine po prvi puta stavila pod znak godišnje teme – start-upova i inovacija – te kako je na tu temu održala niz događanja i provela brojne aktivnosti. Adamovich se posebno zahvalio partneru godišnje teme, softverskoj tvrtci SAP koja je Komori u tom području pružala podršku tijekom cijele godine.

Nakon pozdravnoga govora Predsjednika slijedilo je izlaganje direktora BayStartUP-a, bavarske mreže za financiranje start-upova, dr. Carstena Rudolpha pod nazivom Mogućnosti za međunarodne start-upove – iz Bavarske na njemačko tržište. BayStartUP pomaže mladim poduzetnicima u planiranju poslovanja, ima sjajne kontakte s investitorima, a osim toga povezuje start-upove s industrijskim tvrtkama. Rudolph je u svojem izlaganju predstavio mogućnosti koje osnivačka zemlja Bavarska nudi međunarodnim start-upovima. Zatim je direktorica SAP-a za Hrvatsku Sonja Popović izložila razne programe koje je njezina tvrtka osmislila za start-upove.

Nakon dvaju izlaganja održan je pitch – natjecanje u kojem su sudjelovala tri start-upa koji su dogurali do finala. Za nagradu se prijavilo ukupno deset hrvatskih start-upova. Treća AHK Inovacijska nagrada za start-upove pripala je Brain Riddlesu i njegovim slagalicama za slijepu i slabovidnu djecu koje se inače proizvode 3D-pisačima, a koje su na stručni žiri, sastavljen od Klaudije Oršanić-Furlan iz Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Andreasa Kraußa iz njemačkoga veleposlanstva u Hrvatskoj, Dražena Nikolića iz zagrebačkoga Founder Institutea te dr. Carstena Rudolpha ostavile najjači dojam. Međutim, odluka nije bila nimalo laka, jer u konkurenciji za nagradu bila su još dva sjajna start-upa: Pickup Solutions sa svojom pametnom košaricom za kupovinu te pčelarski softver MyBeeLine. I dok je žiri iza zatvorenih vrata odlučivao o pobjedniku, prisutni su se zabavljali kvizom o Bavarskoj. Uz skulpturu Nikole Vudraga, Braille Riddles je kao nagradu dobio jednogodišnje članstvo u Komori te mjesto na sljedećoj Demo Night BayStartUP-a na kojoj će ovaj hrvatski tim svoj koncept moći predstaviti minhenskoj publici.

Od srca zahvaljujemo našim partnerima BIOS-u Osijek, gospođi Klobučar i gospodinu Lamzi, gospodinu Nikoliću sa zagrebačkog Founder Institutea te STARTUP Inkubatoru Rijeka i veselimo se novim zajedničkim projektima u 2018. godini!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search