HRVATSKI START-UPOVI NA START-UP GERMANY ROAD SHOW-u 2018!

 In Business, Education

U europskim okvirima Njemačka pripada krugu onih zemalja s izvrsnim uvjetima za osnivače i razvoj start-upova. U prilog tomu govori i pregršt različitih mogućnosti dobivanja poticaja od države, veliki broj privatnih founder-organizacija te jedna od najjačih mreža investitora u Europi. Jedinu „konkurenciju“ Njemačkoj u tom smislu zapravo predstavlja Velika Britanija, koja si Brexit-om baš i nije učinila uslugu kada govorimo o broju europskih start-upovaca koji su se, barem za početak, skrasili na njezinom tlu.

Evo još nekoliko činjenica o njemačkom start-up ekosistemu: barem jedna trećina njemačkih start-upova dobila je poticaje od države, a njih čak 80% vjeruje u važnost njemačkih clustera zbog prijenosa znanja, veće mogućnosti suradnje i bolje vidljivost. Prosječni founder u Njemačkoj ima 35 godina, udio žena među njima još je uvijek je manji od 15 posto, a udio stranih državljana koji rade u start-upovima prelazi 30%, s tendencijom rasta.

Da li i tebe zanima upoznati start-up ekosistem u kojem investicije (njemačke i strane) u start-upove nerijetko iznose milijune pa i desetke milijuna eura? Državu u kojoj se na start-upove u dugoročnim planovima i budžetima računa gotovo jednako čvrsto kao i na proizvođače mlijeka jer je njemačko gospodarstvo postalo nezamislivo bez start-upova? Da li želiš biti dio ekipe iz cijelog svijeta koja će pet dana obilaziti i upoznavati druge foundere, predstavnike kompanija i investitore? Onda nam se pridruži!

Od 7-12. listopada 2018. krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK) organizira START-UP! Germany Roadshow 2018 koji uključuje gradove Köln, Düsseldorf i na području Ruhr-a upravo s ciljem povezivanja njemačkih i međunarodnih start-upova, venture capital fondova, gospodarstvenika i predstavnika politike. Sudionici programa tijekom trajanja roadshowa imaju priliku svoje poslovne modele predstaviti tvrtkama poput Vodafone, trivago, Metro-a, Henkel-a, Deutsche Bahn, RWE-a, Ford-u, Zračnoj luci Koeln-Bonn, Međunarodnoj luci Duisburg, Cisco, thyssenkrupp i drugi. Highlight programa je sudjelovanje na međunarodnom RuhrSummitu 2018, najvećem njemačkom start-up eventu na kojemu će najbolji start-upovi imati jedinstvenu mogućnost predstaviti se publici putem pitcha ispred više od 500 gostiju.

Prošle godine, kada je i pokrenut ovaj projekt, sudjelovalo je 46 start-upova iz 16 zemalja, između ostalog i iz Brazila, Francuske, Češke, Indije, Kenije, Južne Koreje. Iskustva sudionika od prošle godine su više nego pozitivna. Iako je u Njemačkoj provela manje od tjedana dana, indijska osnivačica start-upa Citizengage,  Pronita Saxena, ostala je jako ugodno iznenađenja „količinom supporta koji se domaćim i stranim start-upovima nudi u Njemačkoj“. Mathiasa Gräde-a iz finske IoT platforme Wapice oduševila je golema mreža kompanija, kupaca i investitora koja je „gotovo pa garancija za uspjeh“.

Njemačko-hrvatska komora iz Zagreba ove je godine osigurala mjesto na road showu i za predstavnika  hrvatskog start-upa. Zato Vas pozivamo da i Vi sa svojim start-up projektom sudjelujete na natječaju koji je otvoren do uključujući 15.svibnja 2018. Završno druženje na koje će biti pozvani svi sudionici održat će se 11. lipnja u Zagrebu, a tri najbolja start-upa po izboru žirija imat će priliku pitchati za 1. mjesto. Sudjelovati mogu start-upovi iz područja InsurTech, Mobility/Logistik & SmartCity. Više informacija o uvjetima sudjelovanja nalaze se ovdje

Troškovi organizacije programa i transfera unutar Njemačke pokriveni su, a za troškove putovanja i hotela pobrinut će se sponzori događanja.
–>Program

Inače, mreža njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK-ovi) okuplja oko 45.000 tvrtki širom svijeta iz svih sektora. To također pogoduje mladim tvrtkama, start-upovima, jer naša AHK platforma predstavlja važnu poveznicu između start-upova i već etabliranih tvrtki.

 

Recent Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search