Start.Up Germany Road Show- Interview s Jakubom Eliasom, Shipvio

 In Business, Uncategorized

Hrvatski startupovi na Start.Up Germany Road showu 2018. godine

Uvod

U tijeku su prijave za sudjelovanje na Start.Up! Germany Road showu 2018., koji će se u listopadu ove godine održati u organizaciji Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK). Cilj tog petodnevnog susreta je povezivanje startupova iz različitih zemalja s njemačkim ulagačima, institucijama te start-upovima.  Program turneje doista djeluje fantastično, no pravo je pitanje koji su zapravo benefiti za start-upove koji sudjeluju? Hoće li nakon nekoliko lijepo provedenih dana u Njemačkoj otići kući kao da se ništa nije dogodilo ili će ovo putovanje ostaviti trajni trag na njihovom putu do uspjeha?

Zamolili smo Jakuba Eliáša iz super-uspješnog češkog startupa Shipvio (https://www.shipvio.com/), koji je prošle godine bio jedan od sudionika, da s nama podijeli svoja iskustva, a možda i nekoliko savjeta.

 

  1. Jakube, recite nam nešto o Shipviju? Kako ste počeli i gdje ste sada?

 

Shipvio je svojim radom započeo prije više od godinu dana na poticaj osnivača i direktora Andréa Draveckýja. Mi zapravo spajamo višak  utovarnih površina teretnih vozila s robom naših pošiljatelja. Cilj Shipvija jest pomoći snažno rascjepkanom tržištu prijevoza robe kako bi postalo učinkovitije i stabilnije, pritom koristeći načela ekonomije dijeljenja (engl. sharing economy), te uvodeći digitalno doba u logističku industriju. Ove godine ulazimo na nova tržišta unutar Europske unije te na jedno izvan nje.  

  1. Prošle ste se godine prijavili za Start.Up! Germany road show. Je li se isplatilo?

 

Informaciju o tome da se zbiva takvo što dobio sam iz Njemačke vanjskotrgovinske komore u Češkoj. Učinilo mi se izrazito zanimljivim. Naravno da sam sretan što sam sudjelovao. Program nudi brojne prilike za networking (koji je ugodan čak i za one koji nisu ljubitelji networkinga 😊), a otvara i mnoga vrata u budućnost. No, sve jako ovisi i o Vama i Vašim potrebama i ciljevima koje ste si zacrtali.

 

  1. Kakav je bio program turneje? I možete li s nama podijeliti što Vas se najviše dojmilo?

Bilo je prilično intenzivno. U kratkom smo vremenu posjetili puno mjesta, kompanija i evente. Velika većina toga je bila vrlo korisna i zanimljiva. Meni osobno vrhunac su bili plovidba hamburškom lukom, posjet tvrtki Lufthansa Technik AG (gdje su se neki startupovi dobili priliku i predstaviti) te posjet RuhrSummitu, jednom od najvećih evenata u toj regiji, gdje smo imali i svoj pitch.  

  1. Kako je road show utjecao na Vašu predodžbu o međunarodnim startupovima i njihovim mogućnostima u Njemačkoj? Biste li rekli da je njemačka okolina otvorena za inozemne startupove?

Iznenadilo me koliko je različitih nacija sudjelovalo u programu. Bilo je sudionika iz Afrike, Rusije, Južne Koreje i drugih. Bilo je zaista sjajno upoznati ih i porazgovarati s njima. Hm, nije lako uspjeti u Njemačkoj. Tržište je jako veliko, a konkurencija moćna. Vjerojatno ćete se prilikom ulaska na tržište susresti s dvojicom ili trojicom ozbiljnih suparnika koji se dobro razumiju u to tržište. Unatoč tome, rekao bih da su Njemačka i Nijemci vrlo otvoreni kada je riječ o novim inozemnim tvrtkama/startupovima. Ipak se to ne može generalizirati, tako da je na Vama da napravite „domaću zadaću“. Jedan od glavnih razloga mog sudjelovanja bilo je dobivanje boljeg uvida u tamošnji start-up ekosistem,  razlike koje postoje među regijama, a također i u stanje naše industrije u Njemačkoj. U Europskoj uniji i dalje, nažalost, postoje prepreke za ulazak na nova tržišta, bez obzira što su nam blizu.  

  1. Nakon road showa ste 3 mjeseci proveli u Starbuzz acceleratoru na kampusu Tengelmann u ruhrskom području. Je li to bio rezultat poznanstava koja ste stekli tijekom turneje?

 

Točno. Tijekom pitchanja na kampusu Tengelmann  upoznao sam Thomasa, program managera Starbuzza. Starbuzz je akceleratorski program za područje logistike i retaila, a glavna mu je prednost što vam može otvoriti vrata prema velikim tvrtkama iz regije. To mi je jako pomoglo u prikupljanju detaljnijih informacija o potencijalima i potrebama tržišta te pri određivanju načina za ulazak na njemačko tržište. Osim toga sam tijekom svog boravka upoznao odlične mentore i super ekipu.

  1. Možete li usporediti njemačku i češku start-up scenu kada je riječ o mogućnostima dobivanja financijske potpore?

 

One se uvelike razlikuju. Češka startup okolina ili ekosistem još je vrlo mlad i u procesu rasta. Ako u Republici Češkoj tražite financiranje za projekt koji ima potencijala, nećete imati većih poteškoća s dobivanjem novaca. Imamo prilično dobre VC fondove kao i startup akceleratore. No, češko je tržište ipak malo, što igra važnu ulogu kada je riječ o start-up ekosistemu, premda je ono vrlo otvoreno i puno nadarenih ljudi. Njemačka, s druge strane, uživa prednosti velikog tržišnog potencijala i jakog gospodarstva. Zanimljivo je što je Njemačka jedna od rijetkih država u kojoj mala i srednja poduzeća ulažu slično kao što to uobičajeno rade VC i PE-jevi i još pored toga i jako dobro surađuju sa start-upovima. Isto tako, u Njemačkoj ima nekoliko značajnih startup središta poput onih u Berlinu ili Münchenu.  

  1. Hrvatski startupovi po prvi puta sudjeluju u road showu. Imate li neki savjet za njih?

 

Morate biti načisto o tome koje su vam namjere. Želite li proširiti poslovanje na Njemačku ili Vam treba financiranje? Ili možda tražite potencijalne poslovne partnere? Razmislite o svemu tome i pokušajte unaprijed dokučiti kakve ljude ćete sresti tamo i kako si uzajamno možete pomoći. Isto tako, nemojte zaboraviti uživati. 😊

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search