Gideon Brothers pobjednik finalnog “pitcha” za Start.Up! Germany Roadshow

 In Business

Hrvatski “start-up” s područja robotike Gideon Brothers osvojio je prvo mjesto na natjecanju “Hrvatski ‘start-upovi’ na Start.Up! Germany Roadshowu 2018”. S drugoplasiranim i trećeplasiranim SailRouterom i Orqa FPV.Oneom u listopadu će otputovati na “roadshow” u Ruhr.

U Studiju smijeha u centru Zagreba sinoć (11. lipnja) je pet finalista natječaja prezentiralo svoje projekte pred publikom. Glavna nagrada ovog natječaja je sudjelovanje na Start.up! Germany 2018 Road Showu koji organizira Udruženje njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK), a koji će se od 7 – 12. listopada održati u Kölnu, Düsseldorfu i drugim gradovima u Ruhru. Cilj roadshowa je povezivanje njemačkih i međunarodnih start-upovaventure capital-fondova, gospodarstvenika i predstavnika politike. Na natječaj se javila elita hrvatske start-up-scene, timovi koji su se već etablirali na hrvatskom, ali i međunarodnim tržištima, te koji su prošli već barem jednu rundu financiranja. O atraktivnosti ogromnog njemačkog tržišta za domaće start-upove svjedoči kvaliteta prijava.

Na ovom događaju čiji su domaćini bili Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora te Odjel gospodarstva Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu svoje su projekte predstavili:

  • Include (pametne klupe, osnivač: Ivan Mrvoš, Split),
  • SailRouter (kalkulira optimalnu rutu trgovačkih brodova kroz mjerenja uvjeta na moru – valova i struja, optimalne potrošnje goriva i hidrodinamike broda, osnivač Dino Mandić, Zagreb),
  • Orqa FPV.One (FPV video naočale za upravljanje bespilotnim letjelicama i daljinski upravljanim vozilimaa, osnivači Srđan Kovačević, Vlatko Matijević, Ivan Jelušić, Osijek),
  • Parklio (parking barijera uz upravljanje putem mobilnog telefona, osnivač: Dario Boras, Split) i
  • Gideon Brothers (područje robotike, osnivač Matija Kopić, Zagreb/Osijek).

I publika u kojoj su bili članovi Njemačko-hrvatske komore te predstavnici hrvatskih start-up-institucija, poslovnih anđela i drugi zainteresirani imali su priliku izabrati svog favorita. Nagradu publike također je osvojio prvoplasirani Gideon Brothers čiji predstavnici Matija Kopić i Milan Račić nisu krili zadovoljstvo. Sven Thorsten Potthoff, direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, potom je obznanio kako put na Start-up Germany Roadshow nisu osvojili samo Gideon Brothers, nego i drugoplasirani SailRouter te trećeplasirani Orqa FPV.One. Svi finalisti dobili su vrijedne nagrade sponzora događaja, tvrtki Deloitte i SAP.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search