Gideon Brothers robotima želi pokoriti Europu. A prvi će raditi u skladištu…

 In Business

Hrvatski startup Gideon Brothers privukao je investiciju vrijednu 765 tisuća američkih dolara (oko pet milijuna kuna). Investitore predvodi suosnivač tvrtke TransferWise Taavet Hinrikus, a među onima koji su uložili novac našli su se i bivši urednik časopisa Wired za Veliku Britaniju David Rowan te nekoliko hrvatskih anđela ulagača.

Osnovana početkom 2017. godine, tvrtka danas u Osijeku i Zagrebu zapošljava nešto više od 40 djelatnika, uglavnom stručnjaka za dubinsko učenje i robotiku.

Njihova tehnologija Brain kombinira trodimenzionalni računalni vid i dubinsko strojno učenje kako bi roboti koje proizvode mogli biti svjesni okoline u kojoj operiraju i samostalno djelovati. Drugim riječima, riječ je o sustavu umjetne inteligencije koji robotima omogućava osjećaj trodimenzionalnosti prostora.

Gideon Brothers će surađivati s proizvođačima industrijskih strojeva namijenjenih uporabi u zatvorenim prostorima kako bi njihove postojeće modele strojeva uz pomoć umjetne inteligencije unaprijedili u autonomne samohodne robote. Prva komercijalna upotreba te tehnologije je logistički robot koji pomaže u različitim industrijskim okruženjima.

Link na objavu 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search